Goedkoop Lenen – Is Het Mogelijk?

Let op! Lenen kost geld. Deze slogan werd niet voor niets het leven ingeroepen. Veel mensen komen in problemen door teveel geld te lenen. Het is best om enkel te lenen als je echt niet anders kan. Als je dan toch moet lenen, is altijd aan te raden om de goedkoopste lening te zoeken.

Goedkoop lenen is vooral kwestie van geduld en niet te snel en impulsief een beslissing nemen. Het gaat ten slotte meestal over een verbintenis voor een langere periode, waar je een hele poos aan zult moeten afbetalen. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten leningen en afhankelijk van welke lening je nodig hebt is de één al goedkoper dan de andere.

Voor alle leningen (tenzij een renteloze lening) geldt wel dat de rentevoet bepaald hoe goedkoop of hoe duur de lening is. Het is ook zo dat je op elke euro intresten betaalt, wat betekent dat hoe meer geld je leent, hoe meer intresten je betaalt, ook al is de rentevoet lager. We gaan even dieper in op de verschillende type leningen en hoe de goedkoopste lening te vinden.

De goedkoopste hypothecaire lening vinden

hypothecaire lening aanvragenIn het artikel over hypothecaire leningen leg ik ook uit hoe je aan een goedkope hypotheek kunt raken. Door de vele kredietverleners kan je verschillende offertes aanvragen. Dit is volledig gratis en kan je meestal online aanvragen. Op die manier kan je hypothecaire leningen vergelijken zonder je huis te verlaten.

Je bent natuurlijk altijd wel afhankelijk van de marktrente van het moment, waardoor hypothecaire leningen het ene jaar goedkoper zijn dan het andere jaar. Maar niets houdt je tegen om de kredietverlener te kiezen die jouw de goedkoopste rente aanbied. Ook al ben je momenteel al heel je leven bij een bepaalde bank, als je een hypotheek van 20 jaar neemt en je kan die goedkoper krijgen op een ander dan is er geen enkele reden om niet te veranderen.

Je kan natuurlijk ook de rentevoet van je huidige bank proberen te verlagen. Als je bijvoorbeeld offertes hebt aangevraagd bij verschillende kredietverleners en er zit een bank tussen die goedkopere leningen aanbied, dan ga je gewoon naar je huidige bank met deze rentevoet. In veel gevallen zullen ze bereid zijn om hun rentevoet te laten zakken. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar niets belet jouw om van bank te veranderen. Je kan natuurlijk ook gewoon bij je bank blijven en enkel een hypotheek aangaan bij een concurrent zonder daarom ook een rekening te openen.

Goedkoop lenen voor een huis met een sociale lening

Voor sommige mensen is het nu eenmaal moeilijk om aan een normale lening te raken. Een sociale lening is een goedkope lening voor mensen met een beperkt inkomen, of mensen die bijvoorbeeld veel personen ten laste hebben, maar toch een huis willen kopen. Dat beperkt inkomen is relatief, want zolang je gezinsinkomen niet boven de €40.000 is dan kom je normaal in aanmerking. Dit bedrag varieert natuurlijk afhankelijk van de kredietverlener.

Meer info vind je hier:  https://www.belgium.be/nl/huisvesting/sociale_huisvesting/sociale_lening

De goedkoopste autolening vinden

autolening kan goedkoperEen goedkope autolening vinden werkt eigenlijk net op dezelfde manier, met het grote verschil dat de autodealers zelf ook leningen geven. De goedkoopste autolening vinden is dan ook vooral een kwestie van verschillende leningen met elkaar vergelijken en degene nemen met de laagste rentevoet. In veel gevallen kan je dit doen door online een offerte aan te vragen bij een bank of een andere professionele kredietverlener.

Wanneer je een lening aangaat bij je autodealer kan het zijn dat je een korting krijgt op de wagen. Kwestie is dan om uit te maken of deze korting voldoende is om een eventuele hogere rentevoet te compenseren. Soms is het ook mogelijk om een renteloze lening te krijgen bij de autodealer. Een goedkopere lening vinden kan niet want de renteloze lening is kostenvrij. Wel opletten voor voorwaarden in het leencontract.

Een goedkope autolening is te vinden op geldbank.

Een goedkope persoonlijke lening vinden

Een persoonlijke lening is meestal wat duurder dan een hypothecaire lening. Bij de persoonlijke lening heb je wel geen onderpand en het risico bij een lening zonder onderpand is iets groter voor de kredietverlener, waardoor de rentevoet meestal wat hoger ligt. Nu kan je bijvoorbeeld iets opgeven als onderpand waardoor de kredietverlener misschien de rentevoet wat laat zakken.

Er is ook een enorme keuze aan kredietverleners die de persoonlijk lening aanbieden dus het is echt niet moeilijk om volledig gratis verschillende offertes aan te vragen via het internet. Als je deze offertes vergelijkt kan je een idee krijgen welke kredietverlener jouw de beste voorwaarden biedt.

Uiteindelijk is het beste advies die we je kunnen geven, om nooit meer te lenen dan je nodig hebt en ook de laagste rentevoet te kiezen voor dat bedrag. Leen ook enkel als je echt niet ander kan, want tenzij het om een renteloze lening gaat zijn er altijd kosten verbonden aan een lening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *